Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Армія із 1,6 тис. качок допомагає виноробам знищувати шкідників

Важливо

Виноробня Vergenoegd Löw в передмісті Кейптауна, Південно-Африканська Республіка, залучила до боротьби зі шкідниками на плантаціях армію із 1,6 тис. качок породи індійський бігун.

Про це повідомляє CNN.

Винороби розповідають, що надихнулися ідеєю азійських фермерів – там качки очищують від шкідників рисові поля.

«Я називаю наших качок солдатами наших виноградників, – говорить керуючий директор Коріус Віссер, – Вони з’їдають попелицю, слимаків і дрібних черв’яків і ми обходимося абсолютно без пестицидів».

Качки породи індійський бігун не літають. Для них характерна пряма постава і дуже гарний нюх. Власники плантації випускають качок на 14-денний обхід виноградників, птахи їдять і удобрюють ґрунт за своїм маршрутом.

Аби не їли ягоди, на сезон збору урожаю качки отримують відпустку – вони купаються у озері поблизу і розмножуються. У ресторані виноробні подаються качині яйця, але ніколи – самі качки.

«Це було б те ж саме, що їсти колег», – кажуть власники.

Виноробня Vergenoegd Löw працює із кінця XVII століття. Зараз вона відома своєю екологічністю –  використовує електрику із власної сонячної електростанції і створила на своїй території заповідник площею у 25 га. Власники ферми планують відправити 750 качок своїм колегам і таким чином заохочувати інших виноробів до більш екологічного виробництва.

Як повідомляло BitukMedia, швейцарські вчені створили новий біорозкладний пластик на заміну ПЕТ. Термостійкий та міцний матеріал виготовлений з неїстівних частин рослин та підійде для виробництва харчових упаковок, ниток для 3D-друку та волокон тканин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі