П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

ЗСУ показали врятованого чотирилапого бійця Джека з Миколаєва

Важливо

У 123-й бригаді територіальної оборони ЗСУ тепер служить відважний  чотирилапий  «боєць»– пес на ім’я Джек. Його знайшли на початку березня, коли росіяни обстрілювали аеродром Кульбакіне у Миколаєві.Джек був голодний і брудний, тому охоче застрибнув у машину до військових.

Про це у Facebook повідомила 123-тя бригада ТрО.

«Джек класний. За чотири місяці війни він засвоїв «ази» військової служби і може поділитися великим життєвим досвідом будь з ким. Приїхала нова зміна військовиків, і вже з автівки Пірс йому свиснув, запрошуючи. Без вагань наш герой застрибнув в автівку. Його шляхетність відображалася в очах, а неспроможність їсти з сміттєвих контейнерів – в шкірі і ребрах. Бруднючий пес, як і всі, ховався від вибухів», – розповідають військові.

Пса назвали Джеком – на це ім’я він відразу відгукнувся. Перший час собака хворів і адаптувався, але став улюбленцем військових і навіть сподобався командиру роти. Потім шефство над Джеком взяв військовослужбовець з позивним Гриф.

«Разом із Джеком ходили в наряди, навіть несли службу на бойовому чергуванні і в патрулі. Він дуже вдячний і розумний пес, я його балував.На третій день Джек вже застрибнув на моє ліжко, я з ним ділився обідом. Тепер ми справжні друзі, після війни обов’язково заберу його додому, вже зараз готую морально маму», – каже боєць.

За  його словами , зараз багато тварин допомагають військовим і наближають перемогу.

Як раніше повідомляло BitukMedia в Австралії пса на прізвисько Ведмідь нагородили золотою медаллю Міжнародного фонду захисту тварин (IFAW) за порятунок сотні коал під час лісових пожеж в Австралії у 2019-2020 роках.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі