П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українка Марина В’язовська здобула найпрестижнішу премію в галузі математики

Важливо

Міжнародна математична спілка оголосила лауреатів Філдсівської премії — найпрестижнішої математичної нагороди, що вручається раз на чотири роки. До них увійшла випускниця Київського національного університету Марина В’язовська.

Про це повідомив Quanta Magazine.

“Мені дуже хотілося б використати ці гроші на підтримку України, бо зараз усі українці за кордоном працюють на те, щоб підтримати якось нашу державу, щоб перемогти, щоб відбудувати те, що зруйновано. Тому мені здається, це було б правильним”, – сказала В’язовська.

В`язовська стала другою жінкою за більше ніж 80-річне існування премії, яка її здобула. Українка каже, що хотіла б, щоб жінок у науці було більше.

“Я сподіваюся, що стався зсув і жінок-лауреатів цієї премії стане набагато більше. І я ще дуже сподіваюся, що, можливо, ще за мого життя це питання зникне і ніхто не дивуватиметься, що в якийсь рік чотири жінки отримають премію, і це стане нормою”, – додала вона.

Нагадаємо, як раніше повідомляло BitukMedia українська режисерка Таня Муїньо здобула європейську музичну нагороду MTV Europe Music Awards 2021 у категорії «Найкраще відео» за кліп на пісню Montero американського артиста Lil Nas X.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі