П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українка підкорила MTV: кліп української режисерки Тані Муїньо став найкращим на європейській премії

Важливо

Українська режисерка Таня Муїньо здобула європейську музичну нагороду MTV Europe Music Awards 2021 у категорії «Найкраще відео» за кліп на пісню Montero американського артиста Lil Nas X.

Про це повідомили на сайті премії.

У відео порушуються теми ЛГБТ, релігії та сатанізму. Зокрема, у тексті Lil Nas X згадує психологічні труднощі, з якими довелось зіткнутися у дитинстві через камінг-аут. У кліпі артист подорожує пеклом і раєм, його зваблює змій, репер танцює на пілоні та розважається з дияволом, а наприкінці займає його місце на троні.

Загалом цей кліп у YouTube набрав понад 390 мільйонів переглядів.

Таня Муїньо — кліпмейкерка, дизайнерка, стилістка, фотографиня і режисерка з Одеси, яка створила багато кліпів для популярних українських виконавців: «Время и Стекло», NK, Мішель Андраде, Monatik тощо. Кліпмейкерка також працює і з іноземними зірками, а цього року вона зняла кліп для американської хіп-хоп зірки Cardi B.

Раніше Таня Муїньо вже отримувала три нагороди премії MTV Video Music Awards 2021 у номінаціях «Відео року», «Найкраща режисура» та «Найкращі візуальні ефекти» за кліп на пісню Montero репера Lil Nas X. Також режисерка є неодноразовою переможницею у номінації «Найкращий відеокліп» щорічної української премії YUNA та у номінації «Кліпмейкер року» за версією M1 Music Awards.

MTV Europe Music Awards (EMA) — щорічна церемонія вручення музичних нагород, заснована телеканалом MTV Europe в 1994 році.

Цьогоріч церемонія вручення відбувалась 14 листопада в Будапешті, Угорщина. «Найкращим виконавцем» став Ед Ширан, а його композиція Bad Habits перемогла в номінації «Найкраща пісня».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі