Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ігри Нескорених Invictus Games: українська збірна везе додому 16 медалей

Важливо

Українська збірна Invictus Games не мала жодної змоги тренуватися напередодні змагань, проте закінчила змагання із чудовим результатом. Українські спортсмени-ветерани вибороли 16 медалей – 5 золотих, 5 срібних та 6 бронзових.

Щорічні мультиспортивні змагання Ігри Нескорених (Invictus Games) для поранених військовослужбовців та ветеранів стартували 16 квітня у нідерландському місті Гаага. Церемонія відкриття розпочалася оваціями на адресу української команди. Підтримці України присвятили своє слово на урочистостях прем‘єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та герцог Сассекський принц Гаррі.

«Слава Україні!», – українською до нашої збірної звернулася герцогиня Сассекська Меган Маркл.

Фото: Міністерство у справах ветеранів України
Фото: Міністерство у справах ветеранів України

Українські спортсмени-ветерани не мали жодної змоги тренуватися напередодні Ігор. Проте гідно виступили на змаганнях. Загальний результат української команди на Invictus Games The Hague – 16 медалей. З них:

🥇5 золото

🥇 5 срібло

🥇 6 бронза

У перший же змагальний день Україна одразу здобула золоту медаль. Спортсмен Родіон Сітдіков став найкращим у своїй категорії у штовханні ядра з результатом 9,46 м. Ще дві медалі у перший день змагань вибороли українці у стрибках в довжину – Артем Лукашук здобув срібло, а Іван Герецун – бронзу.

Золото зі штовхання ядра на змаганнях також вибороли спортсмени Віктор Легкодух та Сергій Прядка, а Рустам Росул здобув у цьому виді спорту срібло.

Одразу дві медалі виборов Андрій Бадарак – золото у плаванні на 50 м на спині і бронзу у запливі на 50 м брасом. Бронзу у плаванні на дистанції 50 метрів вільним стилем для української команди приніс Іван Лепеха.

Ігор Безкаравайний поповнив скарбничку українських нагород бронзовою медаллю з веслування на тренажері на дистанції 1 хвилина. Віктор Легкодух здобув срібло у веслуванні на тренажері на 4 хвилини у своїй категорії.

 «Save Mariupol» – побачив весь світ, коли українець Ігор Галушка піднявся на п‘єдестал за своєю золотою медаллю Invictus Games The Hague 2020 у веслуванні на тренажері на 4 хвилини. Друга нагорода Ігоря Галушки – срібло з веслування на тренажерах на 1 хвилину.

Ігор Галушко отримує золото, фото: Facebook Invictus Games Team Ukraine
Ігор Галушко отримує золото, фото: Facebook Invictus Games Team Ukraine

Ще один комплект «срібла» виборола для України команда українських лучників – Дмитро Афанасьєв, Василь Стуженко та Сергій Калитюк.

Команда лучників України – срібні медалісти змагань Invictus Games, фото: Facebook Invictus Games Team Ukraine

Замість парамедика Юлії «Тайри» Паєвської яка, як відомо, утримується у полоні російськими військовими, виступила її донька Анна-Софія Пузанова. Спортсменка отримала бронзову медаль в категорії новачків.

Нагадаємо, Ігри Нескорених (Invictus Games) 2020 проходили у Гаазі з 16 по 22 квітня 2022 року, адже були двічі перенесені через пандемію. Українська збірна приймає участь у цих змаганнях з 2017 року. Цього року наша команда була представлена у восьми видах спорту.

В іграх, заснованих принцом Гаррі, беруть участь поранені військовослужбовці. Перші «Ігри нескорених» відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети в Лондоні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі