Субота, 11 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зимові Олімпійські Ігри офіційно завершені: у Пекіні відбулася церемонія закриття

Важливо

20 лютого на Пекінському національному стадіоні офіційно закрили Зимові Олімпійські ігри. Переможцем у медальному заліку стала Норвегія, в активі України — одна срібна медаль.

Про це повідомили на Reuters.

На церемонії закриття були присутні глава Міжнародного олімпійського комітету та лідер КНР Сі Цзіньпін. Український прапор під час церемонії закриття несла капітанка збірної з біатлону та олімпійська чемпіонка 2014 року Олена Білосюк. Закінчився захід 90-секундним феєрверком.

Через коронавірусні обмеження іноземні глядачі на церемонію, як і на всі змагання під час Олімпіади, потрапити не змогли. Тож на закритті були лише китайські глядачі, спортсмени та члени офіційних делегацій.

AP Photo / Natacha Pisarenko

Олімпійські ігри тривали з 4 по 20 лютого. Під час змагань розіграли 109 комплектів нагород у 15 видах спорту. Україну представляли 45 спортсменів. В активі нашої команди одна срібна медаль, яку здобув Олександр Абраменко в лижній акробатиці.

У медальному заліку Україна посіла 25-те місце. А першою у рейтингу стала Норвегія — 15 золотих, 8 срібних та 13 бронзових нагород. Далі йдуть Німеччина (12-10-5), Китай (9-4-2) та США (8-10-7).

Пекін став першим містом, яке прийняло і літню (у 2008 році), і зимову Олімпіаду. Наступні Зимові Олімпійські ігри відбудуться у 2026 році — в італійських містах Мілан та Кортіна-д’Ампеццо.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі