Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«Дамо Дітям Рухатись!»: на Рівненщині школярі навчатимуться, стоячи за партою

Важливо

Здолбунівська громада на Рівненщині стане однією з перших в Україні, яка впровадить програму «Дамо Дітям Рухатись!».

Про це повідомили на сайті громади.

“15 лютого міський голова Владислав Сухляк підписав Меморандум про співпрацю з представником ГО «Дамо Дітям Рухатись!» Богданом Цюваником”, – зауважили там.

Програма “Дамо ділям рухатись” – це новітній метод навчання дітей за партою-конторкою, що передбачає чергування навчання сидячи та стоячи за партою. Детальніше ознайомитись з програмою можна за посиланням.

Пілотно програма «Дамо Дітям Рухатись!» впроваджується у Львівській області, а Здолбунівська громада стане першою в Україні громадою, де буде впроваджено цю програму.

Конторка – це високий письмовий стіл із похилою стільницею для роботи стоячи або сидячи. Робота за конторкою допомагає дитині зберегти поставу і зір, вона є профілактикою і інших «шкільних» захворювань.

facebook.com/letkidsmove.org

«Дамо Дітям Рухатись!»

Проект виник в 2018 за ініціативи активістів, яка бачать проблему в тому, що в Україні розвиваєтьсь епідемія гіподинамії серед дорослих та сколіозу серед школярів.

Багато IT-спеціалістів та сервісних працівників сучасної економіки переймаються наслідками постійного сидіння та впливу на здоров’я гіподинамії. Керівники компаній переймаються здоров’ям працівників, проте так важко змінити звичку та культуру сидіння лише на стільці, яка формувалась століттями. Міркуючи про це та дивлячись на ситуацію в країні, команда проекту захотіла зробити суспільний зсув, який допоможе змінити культуру неактивного життя, щоб з ранньої школи діти були більш активні і ніщо не заважало їм бути невпинними новаторами.

На етапі концептуалізації ідеї, в роботу залучались науковці, активісти, освітяни та державні службовці у Львові та Києві.

Головне в боротьбі зі сколіозом – створити умови, щоб попередити цю хворобу, ніж лікуватись, тому команда активно включається у співпрацю з громадськими, приватними, благодійними та державними ініціативами. Головна ціль – впровадження динамічної освіти та конторок в освітній процес в школах та драматичне зменшення рівня сколіозу протягом найближчих 10 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі