Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кабмін розширив програму «єПідтримка» для вакцинованих

Важливо

Програму «єПідтримка», яка передбачає виплату за вакцинацію проти коронавірусу, розширили.

Про це повідомила пресслужба Кабміну.

Раніше повністю вакциновані українці могли отримати тисячу гривень на чотири місяці. Якщо за цей час кошти не витратити, віртуальний рахунок закриють. Тепер же термін дії виплати збільшили до 9 місяців із дня зарахування коштів.

Крім того, з 14 березня українці, які зробили бустерне щеплення, зможуть отримати додатково 500 грн.

Також уряд дозволив літнім людям від 60 років та людям з інвалідністю І та II групи за допомогою тисячі за вакцинацію оплатити комунальні послуги.

«єПідтримка» ㅡ це програма підтримки, за якою українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, можуть отримати тисячу гривень. А за бустерне щеплення — додатково 500 гривень.

Ці гроші можна витратити лише на визначені категорії: книжки, спортзали, квитки в кіно, театр, музеї, на концерти чи поїздки Україною ㅡ і в такий спосіб підтримати бізнес, який найбільше страждає через карантин.

А з 24 січня дозволили витрачати кошти ще й на ліки, але лише людям від 60 років. Купувати їх можна як офлайн, так і онлайн.

Із 7 лютого програму розширили на підлітків від 14 років. Свою тисячу вони також можуть витратити на освітні курси та канцтовари.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі