Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

1000 грн за вакцинацію: українці за два дні витратили 134 млн грн

Важливо

За два дні після офіційного старту програми «єПідтримка», яка передбачає виплату тисячі гривень за вакцинацію проти COVID-19, українці вже витратили 134 мільйони гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 20 грудня в ефірі «Свобода слова на ICTV».

За його словами, найчастіше кошти витрачають на книжки, квитки до кінотеатрів та поїздки залізницею.

Шмигаль розповів, що понад 4,9 мільйона українців уже відкрили віртуальні картки для виплат, із них чотири мільйони вже подали заявку на отримання коштів у межах програми.

Проєкт «єПідтримка» у додатку «Дія» запустили 19 грудня. До того, з 13 грудня, тривало бета-тестування функції.

Як подати заявку, щоб отримати гроші?

Спершу треба оформити спеціальну картку «єПідтримка» в одному з банків партнерів. Наразі це «А-Банк», «Альфа-Банк», «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк» та monobank.

Оновіть «Дію», далі авторизуйтеся в додатку та виберіть там послугу «єПідтримка». Після цього — вибирайте для виплати картку «єПідтримка» і очікуйте на надходження коштів.

Хто отримає гроші?

Ви повинні бути повністю вакциновані та мати «зелений» COVID-сертифікат у додатку «Дія». А також бути громадянином України від 18 років. Щоб отримати виплату 2021 року, необхідно подати заявку з 19 по 29 грудня.

Гроші можна витратити на книги, спортзали, квитки в кіно, театр, музеї, концерти або поїздки всередині України. Ви отримуєте гроші на 4 місяці. Якщо за цей час ви їх не витратите, рахунок закриють.

Люди від 60 років зможуть використати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків. Але таку можливість запустять із січня 2022-го.

Розраховуватися можна буде онлайн та офлайн, але лише у вказаних категоріях українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть COVID-тисячу в разі оплати карткою за допомогою МСС-кодів.

Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрямок бізнесу. У разі оплати карткою «єПідтримка» він повинен збігатися з одним із кодів, зазначених у постанові.

Витратити гроші на категорії товарів та послуг, яких немає у переліку, переказати їх на іншу картку, зняти готівкою неможливо.

Програма реалізується лише в додатку «Дія», тому не ведіться на шахраїв. Кіберполіція відстежуватиме всі підозрілі ситуації та виплати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі