П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

єСмартфон: вакциновані українці від 60 років зможуть отримати безоплатний смартфон

Важливо

В Україні анонсували нову програму для літніх українців: вакциновані, старші за 60 років зможуть отримати безкоштовний смартфон та пільговий тариф для користування ним.

Про це під час Diia Summit 2022 повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Переваги цифрової держави повинні бути доступні усім незалежно від віку”, — сказав президент. Так, нову програму «єСмартфон» мають запустити навесні 2022 року.

За словами Зеленського, отримати «безкоштовний, якісний, сучасний смартфон і пільговий тариф» зможуть усі охочі вакциновані українці від 60 років. Очікується, що програма стосуватиметься 8,5 мільйона українців.

На думку Зеленського, запуск нової програми наближає до мети — «доступ до інтернету всіх громадян України».

Наразі невідомо, як подати заявку на участь у програмі, які смартфони передаватимуть літнім людям та що передбачатиме пільговий тариф.

Відомо, що вже у квітні розпочнеться перший етап проєкту: запис охочих отримати смартфон, зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Другий етап — власне отримання смартфонів. Утім, коли він почнеться — залежить від термінів виготовлення пристроїв. Поки що не відомо, які саме це будуть смартфони. Етапи програми анонсуватимуть окремо, уряд планує реалізувати більшу частину проєкту у 2022 році, процитувало «Інтерфакс-Україна». Менше з тим, Федоров не відповів на питання про джерела фінансування проєкту.

Нагадаємо, що наразі в межах програми «єПідтримка» повністю вакциновані літні люди від 60 років можуть витратити тисячу гривень на ліки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі