Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Укрзалізниця змінила фірмовий голос оголошень – як тепер звучатиме столичний вокзал?

Важливо

На Центральному залізничному вокзалі Києва перезаписали оголошення, змінивши звичний голос дикторки.

Про це повідомив транспортний блогер Дмитро Дегтяренко.

“На вокзалі станції Київ-Пасажирський почали експериментувати з введенням оголошень іншими голосами, замінивши бренд, з яким асоціювався Київ!”, – написав він у своєму дописі Фейсбук.

Голос, до якого звикли пасажири вокзалу, належить Любові Міляшевській. До 2004 року вона робила оголошення наживо, потім голос дикторки записали. Десять років тому Міляшевська звільнилася, але й після цього дозаписувала деякі оголошення. Її голос можна почути тут.

Протягом кількох днів — з вечора 31 грудня 2021 року до третього січня 2022-го — на вокзалі, за словами Дегтяренка, лунали склейки зі старих і нових записів. Що вийшло, можна почути з аудіофайлу за посиланням.

Блогер поскаржився на неякісні оголошення, й у дикторській службі йому відповіли, що шукають нове звучання, а також заявили, що не можуть записати наново голос Міляшевської, бо вона на пенсії.

Дегтяренко звертає увагу, що оновлення не сталося, бо текст лишився таким самим, з тими ж мовними помилками, наприклад «продовжується посадка» (краще — «триває посадка»), «закінчується посадка» («завершується посадка»), «поїзд знаходиться на колії» («поїзд перебуває на колії»), «в п’ятнадцять годин» замість «о п’ятнадцятій годині» тощо.

З 28 січня оголошення на вокзалі озвучують новим голосом, який також можна почути в аудіофайлі.

«У 2004 році голос Любов Міляшевської для оголошень писали три-чотири місяці, а ці за три тижні! Мені шкода цих жінок, яким поставили таке завдання. Є ляпи, які просто неприпустимі: неправильні наголоси, вимова числівників. Видно як клеївся текст і це непрофесійно звучить», — наголосив Дегтяренко.

Транспортний блогер Олег Васильєв також вважає, що на брендвойсом варто попрацювати більше: «”Голос вокзалу” — то своєрідна візитівка транспортних воріт міста. Він задає тон і настрій, створює атмосферність. Судячи з усього, нова озвучка зайшла не всім пасажирам».

Оголошення, записані голосом Міляшевської, стосувалися основної інформації про прибуття, посадку і відправлення поїздів. Оголошення ж службового характеру — наприклад, про розташування паркінгу, кімнат відпочинку тощо — робить дикторка вокзалу Євгенія Ландар.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі