Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У США відбудують унікальну трасу для електромобілів

Важливо

В американському місті Детройт будують ділянку автотраси, яка зможе заряджати електромобілі під час їхнього руху — якщо власники встановлять спеціальний приймач.

Про це повідомили в Business Insider.

“Уже впровадили цілу інфраструктуру на автошляхах у Швеції, Ізраїлі та Італії”, – стверджують у компанії.

Так, ізраїльська компанія Electreon Wireless має представити свою технологію бездротової зарядки в Детройті вже у 2023 році.

Електрифікована ділянка довжиною 1,6 км буде розташована поблизу центрального термінала покинутої залізничної станції Мічигану в Детройті. Влада штату хоче вкласти у цей проєкт 1,9 мільйона доларів.

Дорога має заряджати електромобілі незалежно від того, перебувають вони в русі чи стоять, за допомогою процесу, який називається індуктивною зарядкою. Ця система використовує магнітну частоту для передачі енергії від металевих котушок, закопаних під дорогою, до спеціального приймача на нижній стороні електромобіля.

Згідно з оцінками аналітиків, встановлення спеціального приймача буде коштувати кожному водію приблизно 3-4 тисячі доларів. Однак у компанії сподіваються наблизити ціну до 1,5 тисячі доларів.

До слова, новою трасою зможуть користуватися власники будь-якого транспорту, незалежно від наявності спеціального приймача.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі