Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Стартували XXIV зимові Олімпійські ігри

Важливо

У п’ятницю, 4 лютого, у столиці Китаю стартували XXIV зимові Олімпійські ігри. Змагання у Пекіні стануть першими в історії, що відбудуться у місті, де до цього була літня Олімпіада.

Цього року до програми зимових ігор включено 7 нових дисциплін: жіночі одиночні змагання з бобслею, чоловічі та жіночі змагання з фрістайлу в дисципліні біг-ейр, змішана естафета в шорт-треку, змішані командні змагання з фрістайлу в акробатиці, стрибки на лижах з трампліну і сноуборд крос.

На Олімпійських іграх у Пекіні представлено 91 НОК. Дві країни вперше беруть участь у зимових Олімпійських іграх: Гаїті та Саудівська Аравія. Після перерви знову виступлять збірні Американського Самоа, Перу, Трінідад і Тобаго та Віргінських Островів.

Календарний план XXIV зимових Олімпійських ігор

Вперше беруть участь в ОІ Гаїті та Саудівська Аравія. Після перерви на олімпійську арену повернуться збірні Американського Самоа, Перу, Трінідада і Тобаго та Віргінських Островів.

Талісманом Олімпіади-2022 є панда в скафандрі на ім’я Бін Дунь Дунь. Маскот уособлює олімпійський дух та культуру Китаю.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі