П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У столиці відкрили Американський університет – навчання розпочнеться вже з березня

Важливо

3 лютого відбулося офіційне відкриття Американського університету в Києві (AUK). Цей виш готуватиме бакалаврів та магістрів за американськими стандартами освіти і пропонуватиме подвійний диплом із державним університетом штату Аризона (ASU).

Про це повідомляють «Радіо Свобода» та Dev.ua.

Перший кампус Американського університету в Києві розташований у відреставрованій будівлі Київського річкового порту, що на Поштовій площі. Це приміщення університет орендував на 10 років. 

Університет у Києві створили у партнерстві з державним університетом штату Аризона (ASU), тож заклад пропонуватиме студентам подвійний диплом обох цих університетів в обмін на один додатковий рік навчання в ASU (онлайн або офлайн).

Для цього студентам пропонують навчатися за американською системою освіти. Президент університету Рік Шенгроу пояснив, що студенти зможуть практично створити собі навчальну програму, обираючи з курсів, які можна інтегрувати до основної обраної галузі навчання.

Зокрема, у закладі можна буде вивчати інженерію, медицину, архітектуру, дизайн і право. Наразі навчальний корпус зможе прийняти 2 тисячі студентів. Але у планах вишу через 5 років навчати 3 800 студентів, а через 10 років — 7 200. 

Вартість навчання на бакалаврських програмах становитиме 8 тисяч доларів, а на магістерських програмах — 9 тисяч доларів. А втім, передбачені стипендії: персональні, за результатами вступної кампанії, партнерські та комерційні.

Навчання відбуватиметься англійською мовою, тому обов’язковими для вступу є ЗНО з англійської та української мов. Третій предмет — на вибір абітурієнтів.

Уже з березня цього року в Американському університеті в Києві будуть доступні деякі магістерські програми, а з вересня почнеться навчання на бакалавраті.

Ректором університету став Роман Шеремет, доктор філософії з економічних наук (Університет Purdue). Він наголосив, що заклад націлений на створення висококваліфікованих спеціалістів, які залишаться в Україні: «Але так само ми розуміємо, що живемо у глобалізованому світі, і в людини повинен бути вибір: українська компанія в Україні, американська компанія в Україні, американська компанія в Америці. Міжнародний диплом світового зразка дає таку можливість».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі