Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні стартували випробування серійної пускової установки комплексу РК-360МЦ “Нептун” (відео)

Важливо

Державне Київське конструкторське бюро «Луч» спільно з Корпорацією «УкрІннМаш» почали ходові випробовування першої серійної пускової установки протикорабельного комплексу «Нептун».

Про це повідомили в Defence-ua.com.

За їхньою інформацією, з’явилося ексклюзивне відео з випробуваннями, на якому пускова установка переводиться в бойове положення. Під час цих тестів була перевірена робота гідравліки установки та її аутригерів в зимових польових умовах.

Контракт на перший дивізіон наземного берегового протикорабельного комплексу «Нептун» був підписаний між Міністерством оборони України та ДККБ «Луч» наприкінці 2020 року. Його передача ВМСУ запланована на перший квартал 2022 року.

До складу такого дивізіону входить 19 спецмашин (по шість пускових, транспортно-заряджаючих та транспортних машин й один рухомий командний пункт РКП-360), а його озброєння складається з 72 крилатих ракет Р-360.

Торік наприкінці грудня стало відомо, що Міноборони профінансувало виготовлення другого дивізіону «Нептун».

Також командувач ВМСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа раніше повідомив про ймовірність початку випробувань у 2022 році «морського» варіанту «Нептуна». За його словами, наразі в України вже є морська випробувальна платформа для розміщення дослідних зразків вітчизняного протикорабельного комплексу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі