Вівторок, 19 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Науковці виявили, що канабіс здатний запобігати зараженню коронавірусом

Важливо

Група американських дослідників виявила, що сполуки в канабісі можуть запобігти зараженню коронавірусом, блокуючи його проникнення в клітини.

Наукову роботу вчені опублікували в журналі Natural Products.

“Дві канабіноїдні кислоти під назвою CBGA та CBDA, які зазвичай зустрічаються в коноплі, можуть зв’язуватися з шипоподібним білком SARS-CoV-2. Після цього сполуки можуть запобігти проникненню вірусу в клітини”, – розповіли науковці.

Дослідження проводилося під керівництвом Річарда ван Брімена, дослідника з Глобального інноваційного центру коноплі штату Орегон у Фармацевтичному коледжі та Інституту Лінуса Полінга у співпраці з науковцями з Орегонського університету охорони здоров’я та науки. Ван Брімен сказав, що вивчені канабіноїди широко розповсюджені й легкодоступні.

“Цих канабіноїдних кислот удосталь міститься в коноплі та багатьох екстрактах конопель. Вони не є контрольованими речовинами, як-от ТГК (психоактивний інгредієнт марихуани), і мають хороший профіль безпеки для людей”, — пояснив ван Брімен.

Учений додав, що CBDA та CBGA блокували також і нові варіанти коронавірусу.

Хоча науковці визнають, що наразі необхідні подальші дослідження, уже наявні результати показують, що канабіноїди можуть бути перетворені на ліки для профілактики або лікування COVID-19.

«Ці сполуки можна приймати перорально, і вони мають довгу історію безпечного застосування у людей. У них є потенціал для запобігання та лікування», — зазначив ван Брімен.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі