П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

МОЗ рекомендує: як впоратися з передсвятковим стресом?

Важливо

Свята можуть бути непростим періодом року для людей, які цьогоріч втратили друзів або рідних. Складно відчувати святковий настрій, коли ви без близької людини.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

“Свята — це передусім можливість відпочити, отримати позитивні емоції від спілкування з друзями та рідними. А один із найкращих подарунків, який можна зробити собі та близьким, — турбуватися про здоров’я”, – заявили там.

Як бути, якщо свята приносять тривогу чи сум:

  • Складіть список справ, які плануєте завершити.

Завдяки спискам зручно стежити за часом і не навантажувати пам’ять додатковою інформацією. Письмові нагадування або в мобільному пристрої допоможуть не тривожитися про те, що ви пропустите якесь завдання або запізнитеся на важливу зустріч.

Не слід тиснути на себе в бажанні створити ідеальне свято. Натомість краще зосередитися на традиціях, які роблять святкові дні особливими для вас.

  • Визначте, скільки ви готові витратити на організацію свята — і дотримуйтеся бюджету.

Щоб фінансове питання не додавало стресу, наперед оцініть свою фінансову спроможність. Подарунки не обов’язково мають бути коштовними.

Можна потішити близьких чимось недорогим, власноруч приготовленим, адже саме щирі й саморобні подарунки є особливо пам’ятними. Зателефонуйте або надішліть листівки тим, кого цінуєте, нагадайте, наскільки вони важливі для вас.

  • Турбуйтеся про здоров’я.

Присвятіть святкові дні собі: вчасно лягайте спати, уникайте переїдання і зловживання алкоголем, більше часу проводьте на свіжому повітрі, підтримуйте високий рівень фізичної активності.

Турбота про себе допоможе впоратися зі стресовими ситуаціями. Адже здоров’я — це не лише відсутність хвороб і фізичних вад, а й стан повного психічного і соціального добробуту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі