П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Американський співак продав свої пісні за рекордну суму

Важливо

Американський співак так музикант Брюс Спрінгстін продав увесь каталог своїх пісень компанії Sony Music за 500 мільйонів доларів. Угода стала рекордною у музичній індустрії.

Про це повідомили Billboard та The New York Times.

Вона надасть Sony право власності на одні з найпопулярніших творів у поп- і рок-музиці: більше як 300 пісень, що охоплюють 20 студійних альбомів, а також інші релізи.

Спрінгстін є одним з найвідоміших рок-виконавців усіх часів. Він написав такі хіти, як Born in the USA, Dancing in the Dark і Born to Run. Разом з гуртом E Street Band, з яким він грав протягом десятиріч, музикант був занесений до Зали слави рок-н-ролу.

Останній альбом Спрінгстіна Letter to You вийшов у жовтні 2020 року. Музикант за всю свою кар’єру став лауреатом 20 премій Ґреммі.

Розмір угоди є навіть більшим за заявлені 300 мільйонів доларів, які компанія Universal заплатила у грудні 2020 року за каталог пісень Боба Ділана, а також 150 мільйонів доларів, які британський інвестиційний фонд Hipgnosis заплатив за половину каталогу пісень музиканта Ніла Янга.

Як пояснили в The Guardian, такі великі угоди укладаються у міру того, як ринок стрімінгу консолідується і починає генерувати суттєві та постійні виплати роялті для авторів пісень та виконавців — особливо для великих зірок.

Каталоги пісень цінні також тому, що треки можна синхронізувати з рекламою або саундтреками до телешоу та фільмів, щоб отримувати додатковий дохід.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі