Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Усі зі ступенем магістра: NASA обрало нових кандидатів у астронавти з 12 тисяч претендентів

Важливо

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) обрало десяток нових кандидатів у астронавти. Їх відбирали з понад 12 тисяч претендентів з усіх штатів країни. Тепер попереду в них ще 2 роки навчання.

Про це повідомили на сайті NASA.

Глава NASA Білл Нельсон представив нових членів класу астронавтів 2021 року (першого нового класу за чотири роки) 6 грудня на Еллінгтон-Філд біля космічного центру Джонсона в Х’юстоні.

Наймолодшим кандидатом стала 32-річна Ніколь Айерс ㅡ майор ВПС США, родом з Колорадо, яка закінчила Академію ВПС США в Колорадо-Спрінгс зі ступенем бакалавра з математики.

Пізніше вона отримала ступінь магістра обчислювальної та прикладної математики в Університеті Райса. У NASA зазначають, що вона є досвідченою бойовою льотчицею з досвідом польотів на винищувачах Т-38 та F-22 Raptor.

Загалом же середній вік кандидатів у астронавти становить 35-40 років. Більшість із них є військовими, однак вперше цього року NASA вимагало від кандидатів мати ступінь магістра в галузі STEM.

Тепер кандидати в астронавти мають почати своє дворічне навчання у центрі Джонсоні у січні 2022 року.

Їхня підготовка поділяється на п’ять основних категорій: експлуатація та обслуговування складних систем Міжнародної космічної станції, підготовка до виходу в космос, розвиток складних навичок робототехніки, безпечне керування тренувальним реактивним літаком Т-38 та вивчення російської мови.

Після завершення навчання їх можуть призначити для місій з досліджень на борту космічної станції та запуску в космос.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі