Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Стрічка українського режисера переміг одразу на двох міжнародних кінофестивалях

Важливо

Драматичний фільм Одеської кіностудії «Чому я живий» українського кінорежисера Віллена Новака став найкращою стрічкою на Europe Film Festival та найкращим повнометражним фільмом на Future оf Film Awards.

Про це повідомила пресслужба кіностудії на своїй Facebook-сторінці.

Фільм «Чому я живий» створений за мотивами оповідання Євгена Митька 1989 року. Наприкінці 1990-х Митько написав сценарій фільму та висловив бажання, щоб режисером картини став тільки Віллен Новак. Реалізувати задум вдалося після перемоги проєкту фільму на 11 пітчингу Держкіно.

У центрі історії, що відбувається в Маріуполі, — українсько-єврейська родина. Їй доведеться пережити окупацію та фашистський терор, проте вдасться зберегти любов і людяність навіть у найтемніші часи.

Стрічка вийшла в український прокат 4 листопада 2021 року.

Europe Film Festival U.K. (EFFUK) — це щомісячний конкурс і щорічний онлайн-кінофестиваль, який відбувається в Лондоні. Фестиваль приймає короткометражні та повнометражні фільми. Усі переможці отримують трофей у формі лавра та спеціальний сертифікат.

Future of Film Awards — це платформа для нових талантів. Фестиваль відкриває можливості для талановитих режисерів, продюсерів, сценаристів, акторів та членів знімальної групи з усього світу. У ньому можуть брати участь будь-які фільми (сценарії) будь-якого жанру і тривалості.

facebook.com/odesafilmstudio

Перемоги інших українських фільмів

Фільм «Бабин Яр. Контекст» українського режисера Сергія Лозниці 9 листопада потрапив у шорт-лист номінації «Найкращий документальний фільм» Європейської кіноакадемії.

Інший фільм цього ж режисера — «Містер Ландсбергіс», який розповідає про засновника руху за незалежність Литви — виграв головний приз на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі (IDFA), що відбувався 25 листопада.

Також кримінальна драма «Носоріг» українського режисера Олега Сенцова 17 листопада стала найкращим фільмом Стокгольмського кінофестивалю. Виконавця головної ролі та лідера організації «Гонор» Сергія Філімонова визнали найкращим актором чоловічої статі.

Того ж дня український фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» режисерки Аліни Горлової визнали найкращою документальною стрічкою на найбільшому кінофестивалі Ірландії

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі