Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українська стрічка «Погані дороги» увійшов в лонг-лист премії Оскар 2022

Важливо

Український фільм «Погані дороги» увійшов в лонг-лист номінантів на американську кінопремію Оскар в категорії Найкращий іноземний фільм.

Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

“Фільм режисерки Наталки Ворожбит “Погані дороги / Bad Roads” – у кваліфікаційному списку претендентів на премію “Оскар”, – ідеться у повідомленні.

Стрічка режисерки і сценаристки Наталії Ворожбит включена в список з 93 картин. Шорт-лист із 15 іноземних картин буде представлений 21 грудня.

Офіційний список номінантів стане відомий 8 лютого 2022 року. Сама церемонія вручення Оскара відбудеться 27 березня у Лос-Анджелесі. Фільм Погані дороги вийшов у прокат у травні 2021 року, світова прем’єра відбулася восени 2020 року на Венеціанському фестивалі.

Стрічка знята на основі однойменної п’єси Наталії Ворожбит та складається з п’яти новел, об’єднаних темою Донбасу та доріг.

У ній розповідається про події, які відбуваються на дорогах Сходу України протягом 2015 року. Чотири розбиті дороги, чотири типи стосунків, питання любові, довіри, зради, ненависті й порушення особистих кордонів на тлі порушення державних.

Відзначимо, що 24 вересня 2021 року Оскарівський комітет України номінував Погані дороги на здобуття нагороди американської кіноакадемії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі