П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У столиці запустять артпроєкт із трьох виставок художника Віктора Сидоренка

Важливо

У Києві відкриється проєкт Віктора Сидоренка «Всі кольори спектру – це біле світло», який складається із трьох виставок. Його покажуть у різних локаціях міста.

Перша частина стартує третього грудня у галереї «Лавра», друга – з десятого грудня по 20 лютого у Національному музеї «Київська картинна галерея», а заключна – у мистецькому центрі М17 з 16 грудня по 20 лютого. Виставка охоплює твори митця, виконані у різних жанрах: живопис, фотографія, відео-арт, інсталяції та скульптури за більш ніж 25-річний період.

Перша частина проєкту – «Технології травм» – поєднує різнобічні періоди та техніки, й має ретроспективний характер. Головна тема – неопрацьовані історичні травми соціальної архітектури ХХ століття.

Друга частина – «Безмежне життя Смерті». Вона представляє серію робіт на тему кріоніки – технології заморозки людей та тварин і сподіванням на те, що в майбутньому їх вдасться оживити.

Третя частина, заключна виставка – «Нульовий рік. Ідея світла». Вона складається виключно з нових робіт та скульптур. В їхню основу лягли експерименти з оптикою на теми прикордонних відчуттів між реальним та зримим, фактичним та бажаним.

Віктор Сидоренко – український художник повоєнного покоління. Його проєкт «Жорна Часу» представляв Україну на 50-й Венеціанській бієнале. Художник пише станкові картини, створює скульптури, працює з відео-артом. Головним темами творчості художника є формування суспільства трансгуманізму та нових соціальних субкультур, значення та цінність терміну “людина” в епоху нових цифрових метавсесвітів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі