Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Головна святкова локація на Софійській площі – яка буде цьогоріч?

Важливо

Основу новорічного дерева на головній святковій локації країни (Софійській площі у Києві) прикрасять як традиційний вертеп. Столичні чиновники очікують, що цей вертеп буде найбільшим у Європі.

Про це повідомили у Департаменті культури Київської міської державної адміністрації.

Там зазначено, що цьогорічна тема головної святкової локації на Софійській площі присвячена Різдвяній диво-ночі, коли народився Ісус Христос.

Основу новорічного дерева оздоблять у вигляді традиційного вертепу, який в Україні здавна було заведено зводити до Різдва.

Навколо ялинки можна буде побачити фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, янголів та колядників. Планується, що цей вертеп буде найбільшим у Європі.

Як Київ зустріне свята?

Головну ялинку країни на Софійській площі традиційно засвітять 19 грудня. Основу новорічного дерева оздоблять у вигляді традиційного вертепу.

Новорічне дерево прикрашатимуть 10 тисяч прикрас — іграшки червоного та золотого кольорів. Дерево висотою 31 метр засяє 10-кілометровою гірляндою теплого світла у вигляді великого купола.

Навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому розташують ковзанку. До ярмаркового містечка вестимуть чотири святково прикрашені арки, з чотирма люстрами у центрі кожної.

На площі розмістять теплу арт-зону для відпочинку. Там же відвідувачів зустрічатимуть яскраві комети, що символізуватимуть різдвяні зірки. Святкову атмосферу створюватиме різдвяна музика.

На Софійській площі та на Володимирському проїзді до 16 січня працюватиме новорічно-різдвяне ярмаркове містечко.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі