П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Як у столиці працюватимуть громадський транспорт і ТРЦ після переходу міста в «жовту» зону?

Важливо

З 7 грудня Київ та 8 областей перейдуть з «червоної» до «жовтої» зони карантину. Влада столиці пояснила, як після цього у місті працюватиме громадський транспорт та торгово-розважальні центри.

Про це повідомили на сайті Київської міської державної адміністрації.

Обмеження для громадського транспорту та ТРЦ збережуть. Так, в умовах «жовтої» зони карантину ТРЦ можна буде відвідувати тільки при наявності негативного ПЛР-тесту, «зеленого» сертифіката про вакцинацію або довідки про те, що ви перехворіли на COVID-19.

Без цих документів пропустять лише неповнолітніх, але виключно у супроводі дорослих.

Скористатися громадським транспортом зможуть пасажири при наявності «жовтого» або «зеленого» COVID-сертифіката, негативного ПЛР-тесту або документа про одужання.

Контролювати дотримання обмежень будуть районні адміністрації столиці, поліція, Держспоживслужба та Муніципальна варта.

А коли вже послаблення карантину?

Державна комісія з надзвичайних ситуацій 6 грудня вирішила вже з 7 грудня скасувати «червону» зону карантину у Києві та на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей. Регіони перейдуть до «жовтої» зони.

Водночас з 6 грудня в Україні посилили карантин у «жовтій» зоні. Відтепер там заклади культури, ресторани, спортзали, басейни можуть працювати, тільки якщо весь персонал вакцинований проти коронавірусу принаймні однією дозою, має негативний тест чи сертифікат про одужанняТе саме передбачено й для відвідувачів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі