Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Прем’єра: презентували тизер української містичної драми

Важливо

Представили тизер та постер фільму «Трохи пітьми або На краю світу» за однойменним романом Любка Дереша.

Про це повідомило Нове українське кіно.

Творці фільму кажуть, що це історія про тих, хто втратив шлях, хто опинився у пастці власних думок та острахів. Їх об’єднав відчай, карпатський туман та різкий світ ватри. Чи то магія гір, чи то шаманський ритуал, чи, може, час у колі таких само важких душ призведе до неминучого…вибуху.

Фільм «Трохи пітьми або На краю світу» за мотивами однойменної книги Любка Дереша стане поєднанням психологічної драми, потойбічних сил, альтернативної музики, містики та субкультур. Як вже відомо, автор роману Любко Дереш — один із найвідоміших сучасних українських письменників — висловив особисте побажання допомогти авторам з драматургією майбутнього кіносценарію.

Сюжет кіно

Події фільму розгортаються у Карпатах, де на фестиваль самогубців приїжджають шестеро майбутніх мерців. Усі вони мають власні причини вкоротити собі віку. Під час фестивалю кожному з них належить пережити внутрішнє переродження. Мазохістка, екстрасенс, програміст, двоє дівчат-наркоманок, та панк з глибокою душевною травмою беруть участь у сеансі шаманського зцілення, який призводить до несподіваного фіналу.

Відомо, що у фільмі зіграють: Данило Савченко, Андрій Лідаговський, Анна Бірзул, Микола Кий, Мілена Компанієць та Марія Бруні.

Співавтором сценарію та режисером-постановником екранізації став Дмитро Косигін.

Оператором-постановником є Денис Мельник, який цьогоріч став переможцем Четвертого фестивалю кінооператорського мистецтва КІНОКО.

Продюсеркою нового кінопроєкту виступає Вероніка Крижна. Художник-постановник: Костянтин Копилов, звукорежисер: Aндрій Свобода, художник по костюмах: Ірина Жадан, художник по гриму: Тетяна Плюта.

Девелопмент кінопроекту «Трохи пітьми або На краю світу» створюється за підтримки Українського культурного фонду. Вихід фільму в прокат планується на 2023 рік.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі