П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Увага, шахраї! Українців попередили щодо обману з виплатою за вакцинацію

Важливо

Українців попередили про нову шахрайську схему масового виманювання персональних даних під приводом виплат за вакцинацію проти коронавірусу.

Про це повідомили пресслужба та прессекретар ПриватБанку Олег Серга.

“Вам приходить повідомлення про виплату на кілька тисяч гривень. Усе, що потрібно зробити — перейти за посиланням і заповнити особисті дані та реквізити банківських карток”, – таку схему мають шахраї, розповіли в банку.

Тож, клієнтам приходить повідомлення про доступні виплати за вакцинацію на кілька тисяч гривень. Далі шахраї пропонують перейти за посиланням на фальшиву сторінку сайту, заповнити особисті дані та реквізити банківських карток. Унаслідок таких махінацій користувачі можуть втратити гроші з рахунку.

“ПриватБанк” закликає своїх клієнтів не відкривати такі повідомлення від шахраїв і не реагувати на пропозиції про грошові компенсації чи виплати. Також у жодному разі не можна вводити свої особисті дані чи дані платіжних карток на підроблених сайтах чи мобільних сервісах.

У банку наголосили, що ніколи не проводять розіграшів призів або грошових винагород.

Як насправді отримати тисячу за вакцинацію?

Нещодавно президент Володимир Зеленський оголосив, що всі вакциновані українці отримають по тисячі гривень, які можна буде витратити на конкретний перелік послуг. Він анонсував, що програма стартує 19 грудня. Крім того, до кінця року на неї виділять 3 мільярди гривень, ще стільки ж — на початку 2022 року.

18 листопада Верховна Рада вже підтримала законопроєкт у першому читанні. Перш ніж програма запрацює, депутати мають ухвалити законопроєкт у другому читанні та надіслати документ на підпис президенту.

Отримати тисячу гривень зможуть ті, хто пройшов повний курс вакцинації. Як виплачуватимуть кошти, поки узгоджують, але цього точно не будуть робити готівкою на руки. У Зеленського розповідають, що це буде певний ваучер, сертифікат або депозит на перелік товарів та послуг. Вичерпний список обіцяють оголосити найближчим часом.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль казав, що гроші виплатять на віртуальні платіжні картки через «Дію». Витратити їх можна буде на квитки в кінотеатр, театр, на концерт, заняття спортом чи подорожі Україною потягом або літаком.

Попередня статтяНазвані найкращі райони столиці
Наступна статтяBitukMedia – 2 роки!

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі