П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Замкнув терориста в автомобілі: у Ліверпулі водій таксі запобіг теракту

Важливо

Водій таксі Дейв Перрі зміг запобігти потенційним жертвам теракту поруч із лікарнею в Ліверпулі. Він побачив вибухівку у пасажира і замкнув його в салоні, де й вибухнув пристрій.

Про це пише BBC.

“Перрі заблокував двері й вистрибнув із машини, залишивши всередині пасажира. Той загинув унаслідок вибуху. Водія госпіталізували з незначними травмами та опіками й уже виписали з лікарні”, – ідеться у повідомленні.

Вибух стався близько 11:00 14 листопада. У цей день у країні був день пам’яті за загиблими військовими та цивільними у двох світових війнах та інших конфліктах.

Поліція стверджує, що Перрі підібрав чоловіка в районі Ратленд-авеню в Ліверпулі, і той попросив відвезти його до жіночої лікарні приблизно за 10 хвилин їзди.

За словами правоохоронців, коли таксі під’їхало до місця висадки на території, воно вибухнуло, і Перрі втік з автівки за декілька секунд, перш ніж вона загорілася.

Офіційно особу загиблого пасажира поки що не встановлено. В межах розслідування причин вибуху вже арештували чотирьох чоловіків відповідно до Закону про тероризм.

Мерка Ліверпуля Джоан Андерсон похвалила таксиста за те, що він замкнув двері перед вибухом.

“Таксисту своїми героїчними зусиллями вдалося запобігти тому, що могло обернутися жахливою катастрофою. Таксист замкнув двері — йому ми й дякуємо”, — сказала Андерсон.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі