Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні, у домогосподарствах, активно встановлюють сонячні панелі: наразі їх майже 40 тисяч

Важливо

Кількість українських домогосподарств, які використовують сонячні панелі, зросла до 39,6 тисяч. Загальна потужність встановлених СЕС у домогосподарствах перевищила 1 ГВт.

Про це повідомили в Держенергоефективності.

“В Україні нараховується більше 39 тис. домогосподарств, які використовують сонячні панелі та заощаджують на рахунках за електроенергію.  При цьому, загальна потужність встановлених СЕС у домогосподарствах перевищила 1 ГВт””, – заявили там.

У третьому кварталі (з липня по вересень) встановили 4 240 СЕС у приватних домогосподарствах, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. У трійку регіонів-лідерів за кількістю встановлених СЕС увійшли: Дніпропетровська область – 5 559; Закарпатська – 3 225; Тернопільська – 3 068.

saee.gov.ua

Міністерство енергетики зараз працює над упровадженням системи підтримки малої розподіленої генерації Net Billing, яка має змінити нинішню систему зелених тарифів. У результаті впровадження такої системи споживачі матимуть можливість – завдяки встановленню об’єктів відновлюваної енергетики – компенсувати власне споживання, а надлишки електроенергії продавати за ринковою ціною постачальникам.

Для порівняння у Великій Британії, де майже така ж інсоляція або потік сонячної енергії, як в Україні, налічується близько мільйона сонячних мікроелектростанцій потужністю до 10 кВт.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі