Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До кінця опалювального сезону у столиці не відбуватиметься здорожчання проїзду

Важливо

До кінця опалювального сезону питання перегляду тарифів на проїзд у громадському транспорті столиці розглядатися не буде.

Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

“Як менеджер я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто ㅡ через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом. Але як у мера Києва у мене позиція чітка: питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде”, ㅡ заявив Кличко.

Тож, за його словами, наразі ухваленого рішення про здорожчання проїзду немає, а відповідне питання поки що тільки винесене на обговорення.

Напередодні ж, у Київській міській державній адміністрації заявили про підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті з 1 січня 2022 року.

Так, одна поїздка в комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) має коштувати 20 грн у разі придбання разового квитка.

У разі оплати проїзду з використанням «картки киянина» ㅡ 12 грн незалежно від кількості поїздок (за відсутності пільг). Для пасажирів з електронним квитком ㅡ від 15 грн (за купівлі 50 поїздок) до 20 грн (за купівлі 1-9 поїздок).

А втім, у КМДА обіцяли зберегти можливість купувати місячні проїзні квитки зі знижкою.

Голова Державної регуляторної служби Олексій Кучер заявив, що його відомство ще має перевірити «доцільність та адекватність» підвищення вартості проїзду.

Чим пояснюють таке здорожчання?

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник пояснив, що столиця вимушена підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті, щоб забезпечити його стабільну роботу й безпеку перевезення пасажирів.

Це, за його словами, пов’язано зі значним зростанням вартості складових тарифу: вартість палива, електрики, розмір мінімальної зарплати та індексу споживчих цін.

Очільник Києва Віталій Кличко заявив, що влада столиці постала перед вибором: або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі