Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Уперше за 20 місяців: США відкрили кордони для вакцинованих туристів

Важливо

Сполучені Штати з 8 листопада відкрили кордони для повністю вакцинованих проти коронавірусу туристів, які їдуть із понад 30 країн світу.

Про це повідомляють BBC та Центр з контролю та профілактики захворювань США.

Подорожувати до США можуть не громадяни Сполучених Штатів із країн Шенгенської зони, Великої Британії та Ірландії, Китаю, Бразилії, Ірану, Індії та Південно-Африканської республіки.

Відповідно до правил, іноземні мандрівники повинні показати підтвердження повної вакцинації перед польотом. Люди вважаються повністю вакцинованими через 2 тижні після введення однодозної вакцини або введення другої дози дводозної вакцини.

Для в’їзду у Сполучені Штати потрібно мати щеплення однією з цих вакцин:

  • Janssen;
  • Pfizer/BioNTech;
  • Moderna;
  • тією, яку визнає ВООЗ: AstraZeneca, Covaxin, Covishield, BIBP/Sinopharm, Sinovac.

Крім того, усі мандрівники, навіть повністю вакциновані, повинні зробити упродовж трьох днів після прильоту ПЛР-тест. Проходити карантин не потрібно. У дітей від 2 років, які подорожують з дорослими вакцинованими, також повинен бути негативний ПЛР-тест.

Від пред’явлення документу про вакцинацію звільняються громадяни з 50 країн, де низький рівень доступності вакцин. Здебільшого ідеться про країни Африки, а також Афганістан, Гаїті тощо.

Американські авіакомпанію очікують, що після відкриття кордонів збільшиться кількість міжнародних перевезень, пише Reuters.

Сполучені Штати у 2020 році спершу заборонили в’їзд до країни з Китаю, а згодом поширили обмеження на громадян інших держав.

За майже два роки пандемії у США виявили 46,4 мільйона випадків COVID-19, з них 754 тисячі людей померли від ускладнень. У країні повністю вакцинувалися проти коронавірусу майже 60% населення

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі