Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До України завезли ще майже 3 млн доз вакцини Moderna

Важливо

7 листопада Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 930 300 доз вакцини проти COVID-19 компанії Moderna. Зробили це в межах гуманітарної ініціативи COVAX. Тобто препарат Україна отримала безкоштовно.

Про це повідомили у пресслужбі ЮНІСЕФ.

“Moderna — це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19. Дякую міжнародним партнерам за системну підтримку та спільне прагнення перемогти пандемію”, — прокоментував нове постачання очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Загалом у межах COVAX, разом із цією партією, ЮНІСЕФ доставив в нашу країну вже 7 415 810 доз вакцин від різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac). COVAX створили для сприяння доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.

У міністерстві зазначають, що постачати вакцину у межах цієї ініціативи будуть і надалі.

“Завдяки зусиллям донорів і партнерів у межах COVAX вакцини від COVID зараз доступні усім бажаючим. Зокрема, ми сподіваємось, що усі вчителі отримають щеплення якомога швидше, включаючи вакцинами із цієї партії, щоб школи були відкритими і діти повернулись у класи”, — сказав голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Раніше Україна отримувала в межах COVAX 2 мільйони доз вакцини Moderna, але використала їх усі. А от закуповувати цей препарат МОЗ не планує.

Нагадаємо, зберігання і розповсюдженням вакцин, отриманих від COVAX, в Україні займається Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі