Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила восьму вакцину проти коронавірусу

Важливо

Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила для екстреного використання індійську вакцину проти коронавірусу під назвою Covaxin. Це вже восьма вакцина, яка отримала такий статус.

Про це повідомили на сторінці ВООЗ у Twitter.

“ВООЗ додала COVAXIN (розробленого Bharat Biotech) у список екстреного використання”, – зауважили там.

Цей препарат розробила компанія Bharat Biotech. Технічна консультативна група визначила, що вакцина Covaxin відповідає стандартам захисту від COVID-19, а користь від вакцини значно перевищує ризики.

Covaxin рекомендують вводити двома дозами з інтервалом у чотири тижні. Поки що препарат схвалили лише для дорослих. Також у ВООЗ визнають, що поки що недостатньо даних, щоб оцінити ефективність та безпечність цієї вакцини для вагітних.

Під час випробувань встановили, що Covaxin ефективний проти коронавірусу на 78% через 14 або більше днів після другої дози. Однією з його переваг є невибагливість до умов зберігання, тому цей препарат добре підходить для бідніших країн.

В Індії Covaxin схвалили ще на початку січня 2021 року. А в жовтні Індія першою у світі дозволила використовувати вакцину проти коронавірусу для дітей від 2 років. Схвалення отримав саме Covaxin.

До цього ВООЗ уже схвалила для екстреного використання вакцини Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield (який виробляється на основі технології AstraZeneca), Johnson & Johnson, Sinopharm та Coronavac.

За даними Bloomberg, у світі вже ввели 7,12 мільярда доз вакцини проти коронавірусу. Лідером є Китай, де вже зробили 2,2 мільярда щеплень. Далі йде Індія (понад 1 мільярд) та США (423 мільйони)

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі