Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Україна поступово відмовиться від вугільної електроенергії

Важливо

Понад 40 країн світу, зокрема Україна, домовились поступово припинити використання вугілля для виробництва електроенергії. Вугільні електростанції в Україні вважаються одним із найбільших забруднювачів повітря в Європі.

Про це повідомило The Guardian.

“Крім України, поступово припинятимуть використання вугільної електроенергії Канада, Польща, Південна Корея, Індонезія, В’єтнам, Чилі. Країни з розвинутою економікою домовилися зробити це до 2030-х років, а бідніші країни — до 2040-х років”, – зазначили там.

Країни також зобов’язались не інвестувати у розвиток вугільної електроенергії та будівництва нових вугільних станцій на внутрішньому та міжнародному рівні.

Однак деякі з найбільш залежних від вугілля країни — Австралія, Китай, Індія та США — не підтримали ініціативу. Водночас Сполучені Штати погодилися поступово припинити фінансування за кордоном будь-яких розробок щодо викопного палива.

Дотримання зобов’язань, які взяли на себе країни, не контролюватиме жоден орган. Тож експерти вважають, що у країн немає значного стимулу дотриматися своїх обіцянок.

BBC написало, що також важливо надавати фінансову підтримку країнам, що розвиваються, якщо вони відмовляються від використання вугілля. Журналісти згадали, що Велика Британія, Німеччина та США виплатили Південній Африці 8,5 мільярда доларів, щоб та відмовилась від вугілля. Однак на саміті про таку допомогу не домовлялись.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі