П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На Запоріжжі відкриють одну з перших в Україні лабораторію штучного інтелекту

Важливо

На базі Запорізької політехніки в Україні організовують одну з перших лабораторій штучного інтелекту.

Про це повідомили в Запорізькій обласній раді.

“Світ сучасних інформаційних технологій вимагає новаторських підходів у системі вищої освіти. Тому створення таких лабораторій на базі Запорізької Політехніки – важлива частина розвитку вишу. Депутати обласної ради зробили перший крок – допомогли у придбанні обладнання, далі політехніка готуватиме сучасну аудиторію. Результатом же її запровадження стануть наукові розробки студентів, які сьогодні дуже потрібні в промисловому комплексі”, – переконана голова облради Олена Жук.

На сьогодні в університеті проводять роботи з організації науково-дослідного простору, до якого вже придбали необхідне комп’ютерне обладнання.

Торік Кабмін затвердив розпорядження «Про схвалення Концепції розвитку штучного інтелекту в Україні». Ідею одразу ж підхопили в НУ «Запорізька політехніка», яка мала напрацювання і спиралась на промисловий потенціал регіону.

Сучасну лабораторію планують відкрити у головному корпусі. Поки ведуться роботи з організації науково-дослідного простору, вже придбали необхідне комп’ютерне обладнання.

Результатом запровадження лабораторії стануть наукові розробки студентів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі