Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Упс, підловили”: українські полярники показали пінгвінів дженту під час шлюбного сезону

Важливо

У субантарктичних пінгвінів дженту на о. Галіндез, де розташована антарктична станція «Академік Вернадський», розпочався шлюбний сезон.

Про це повідомили в Національному антарктичному науковому центрі.

“А в нашому районі триває сезон розмноження не тільки тюленів Ведделла, а й субантарктичних пінгвінів (дженту). Причому відбувається це прямо на о. Галіндез, де розташована станція “Академік Вернадський”, тож полярники спостерігають за життям пінгвінів прямо з вікон”, – розповіли там.

Саме з вікна біологи зафіксували перше спаровування цих птахів, а тепер команда чекає на радісну звістку про перше відкладене яйце.

антарктична станція «Академік Вернадський»
facebook.com/AntarcticCenter

“Пінгвіни дженту дуже кумедні. Вони «співають», як віслюки, галантно кланяються партнеру, цуплять одне в одного камінчики для гнізд, сваряться та навіть влаштовують бійки. До речі, гнізда вони роблять досить близько до станції, іноді навіть використовуючи певні її конструкції”, – зауважили науковці.

антарктична станція «Академік Вернадський»
facebook.com/AntarcticCenter

Полярники також розповіли, що до середини 2000-х років пінгвіни не жили біля антарктичної станції, оскільки пінгвіни – теплолюбні, а раніше тут було надто холодно для них. Завдяки зміні клімату та потеплінню цей вид отримав перевагу та сприятливі умови для просування на південь.

антарктична станція «Академік Вернадський»
facebook.com/AntarcticCenter

З 2013 року загальна чисельність субантарктичних пінгвінів зросла десь на 11%, а в районі української станції – майже на чверть. Їх уже на станції понад 2,7 тисячі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі