П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Різні покоління, але спільні цінності: у Києві пройшов форум науковців

Важливо

Сьогодні, 22 жовтня наукова спільнота різних поколінь зібралася на форум «Духовність. Наука. Місто», повідомляє кореспондент BitukMedia. Досвідчені вчені та молоді науковці шукали відповіді на питання, чи є місце духовності у науці, які трансформації відбуваються в українському суспільстві та як об’єднати різні покоління українців спільними цінностями. 

Засновниця агентства позитивних новин BitukMedia, заслужений журналіст України Інна Битюк закликала слухачів до свідомого мислення та споживання інформації. Вона наголосила, що необхідно акцентувати увагу на позитивному, що надихає та спонукає до розвитку, адже саме це і формує нашу духовність. 

«Слова пишуть історію нашої держави, слова створюють психологічний стан нашого суспільства, слова пророкують наше майбутнє. І слова – якорі. Вони або дозволяють кораблю йти, або – зупиняють його рух», – сказала Інна Битюк під час виступу. 

Інна Битюк під час виступу

За її словами, останні дослідження вказують на те, що новини формують нас, створюючи не тільки наш психологічний стан, сприйняття подій, виховуючи поведінку, але й також проникають у зміст наших снів. 

«Тож свідомий вибір, відповідальність за цей вибір і його наслідки – це та духовна основа, яка формує наш колективний успіх», – наголосила засновниця агентства позитивних новин.

Також до заходу долучилася доктор юридичних наук, професор, член Центральної виборчої комісії Олександра Кармаза. Свій виступ вона присвятила цінностям демократії та їх духовним проявам.  

Олександра Кармаза під час виступу

«Набуття своєї національної ідентичності можна розглядати як «вгамування духовної спраги», тобто віднайти себе як гідного представника свої нації, відкрити Україну в собі. Сформувати, як говорила Ліна Костенко, гуманітарну ауру нації», – сказала Олександра Кармаза. 

Під час виступу Олександра Каразма зауважила, що попри незворотність демократії в Україні, «ми все ще переживаємо процеси духовної трансформації суспільства та пошуку самих себе». 

Своєю чергою, Дарина Кушерець, доктор юридичних наук, ректор Університету штучного інтелекту та цифровізації розповіла про «еліксир успіху» міст нової Ери. Пані Дарина зауважила, що попри всі стереотипи, науковий світ співіснує з духовним. 

Дарина Кушерець під час виступу

На заході також виступили видатний український філософ, президент Університету сучасних знань Василь Кушерець, Лауреат Премії Президента для молодих учених Ольга Романенко, кандидат фізико-математичних наук Володимир Зубченко та інші. 

Форум організований Дарницькою РДА та Асоціацією наукових товариств студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених університетів м. Києва.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі