П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не поспішайте викидати старі прилади: Британський Монетний двір планує використовувати нову технологію видобування золота

Важливо

Королівський монетний двір планує представити у Великій Британії першу у світі технологію з перероблювання золота та інших дорогоцінних металів з електронних відходів.

Про це повідомило BBC.

“Вона (нова технологія перероблювання металу – ред.) пропонує величезний потенціал для Королівського монетного двору й економіки замкнутого циклу, допомагаючи повторно використовувати дорогоцінні ресурси нашої планети та створювати”, — зазначив директор із розвитку Королівського монетного двору Міллард.

Виконавча директорка Монетного двору Енн Джессопп заявила, що ця технологія допоможе «реально впливати на розв’язання однієї з найбільших екологічних проблем світу».

Королівський монетний двір уже підписав угоду з канадським стартапом Excir, який і розробив технологію. Вона дозволить видобувати понад 99% золота із плат старих пристроїв.

Розробники розповідають, що робитимуть це за допомогою хімічних процесів. Планується, що дорогоцінні метали будуть вилучати за кімнатної температури на території країни, замість того, щоб їх вивозили з Великої Британії для перероблювання за високих температур на плавильних заводах.

Первісне використання цієї технології на Королівському монетному дворі вже дозволило отримати золото чистої проби — 999,9. Добувати зможуть також паладій, срібло і мідь.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі