П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Безпечні подорожі: чому необхідно мати COVID-документи для міжміських перевезень

Важливо

За першими підсумками перевезень за новими карантинними правилами до поїздок Укрзалізниці не допустили 18 пасажирів. Вони не мали з собою необхідних документів.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

“21 жовтня 2021 року співробітники УЗ не допустили до поїздки пасажирів через відсутні належні документи (або сертифікат про вакцинацію, або документ про отримання хоча б однієї дози вакцини, або негативний тест)”, – розповіли там.

18 людей, яких не пропустили у потяги, ㅡ це випадки лише за першу половину доби 21 жовтня, тож цілком можливо, що їхня кількість значно зросла.

Зокрема на потяг № 724 «Київ — Харків» не пропустили 6 пасажирів через відсутність необхідних документів, на потяг № 18 «Ужгород — Харків» — 5.

Трьох людей не пропустили до вагонів поїзду № 252 «Миколаїв — Харків», двох — на потяг № 150 «Ворохта — Полтава» та по одному пасажиру — на потяги № 81 «Ужгород — Харків» та № 45 «Лисичанськ — Ужгород».

В “Укрзалізниці” також зазначили, що двічі до потягів навіть довелося викликати представників Нацполіції.

Пасажирів не пропускали через відсутність необхідних документів: сертифіката про вакцинацію, або документа про отримання хоча б однієї дози вакцини, або негативного тесту на COVID-19.

Нагадаємо, згідно з новими карантинними правилами, у громадському транспорті, який здійснює міжрегіональні перевезення, з 21 жовтня від водіїв і від пасажирів вимагатимуть COVID-документи.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Однак ці правила не будуть застосовуватися до міських та внутрішньообласних перевезень. Окрім того, вони не поширюються на дітей до 18 років, однак усі громадяни віком від 12 років зобов’язані носити захисні маски.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі