Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відбулася друга презентація Apple: що нового цього разу?

Важливо

Компанія Apple презентувала нову лінійку фірмових ноутбуків MacBook Pro і третє покоління навушників AirPods. Також анонсували оновлення розумних колонок HomePod mini.

Про це повідомили під час онлайн-трансляції.

MacBook Pro відтепер продаються у двох версіях: із 14- і 16-дюймовим екраном. Їх оснастили новими процесорами Apple — M1 Pro (за даними Apple, він має на 70% більшу продуктивність за базовий M1) і M1 Max (удвічі потужніший за M1 Pro).

Серед зовнішніх змін — усунення Touch Bar і його заміна механічними клавішами повернення магнітної зарядки MagSafe, слоту для SD-карт, HDMI-порту й порту для навушників; зменшення бічних рамок і верхньої панелі з фронтальною камерою за типом iPhone.

Обидві моделі MacBook Pro будуть доступні для передзамовлення вже з 18 жовтня, а доставлення їх почнеться з 26-го числа. Стартова ціна на 14-дюймову модель становить 1999 доларів, а на 16-дюймову — 2499 доларів.

Apple

AirPods оновлюються вперше з 2019 року. Третє покоління фірмових безпровідних навушників від Apple зовнішньо майже не змінилося, хоча трохи скоротилася їхня «ніжка». Обіцяють триваліший заряд (до шести годин слухання музики і до чотирьох — телефонних розмов).

Ще нові AirPods будуть оснащені захистом від поту й вологи за стандартом Pro-моделі. Від неї ж перейнялося і управління — тепер воно здійснюватиметься натисканням на корпус. Також в AirPods новий датчик, який розпізнає доторки до шкіри й визначає, чи перебуває навушник у кишені.

Крім того, до нових AirPods додали підтримку MagSafe. Ціна на новинку становитиме 179 доларів. Як і MacBook Pro, передзамовлення доступні з 18 жовтня, а доставлення починається з 26-го.

Apple

HomePod mini — розумні колонки Apple — тепер будуть доступні в п’яти нових кольорах: помаранчевому, жовтому, білому, синьому і сірому. Ціна на них та сама, що й була (99 доларів). А втім, нові кольори стануть доступні тільки в листопаді.

Apple Music також отримав оновлення: компанія пропонує дешевший план підписки для всіх пристроїв із підтримкою Siri. Він коштує 5 доларів на місяць, але позбавлений таких функцій, як просторовий звук, перегляд текстів пісень і кліпів. Природно, на Android ним не скористаєшся.

Apple

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі