П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Іспанії український фільм «Мати апостолів» переміг на кінофестивалі

Важливо

Український фільм режисера Зазу Буадзе «Мати апостолів» здобув одразу дві нагороди на іспанському кінофестивалі Calella Film Festival — його назвали найкращою стрічкою, а Буадзе — найкращим режисером.

Про це повідомило Держкіно.

Фестиваль провели у місті Калелья. На нього подали загалом 380 фільмів. Відібрали для участі в конкурсі 20, а висунули на нагороду 6 — з Японії, Чехії, Фінляндії, Іспанії, Великої Британії та України.

Картину під час фестивалю в іспанських містах Калелья та Ареньш-да-Мар презентували режисер Заза Буадзе та продюсер Дмитро Овечкін. Показ у місті Ареньш-да-Мар відвідали представники генерального консульства України в Барселоні. Дипломати кажуть, що хочуть організувати покази фільму для української діаспори в Іспанії. 

Держкіно

Детальніше про фільм

Військова драма «Мати Апостолів» розповідає про безмірну материнську любов. Коли сину загрожує небезпека, мати чимдуж кидається на допомогу. Заради порятунку дитини вона здатна на усе, навіть пройти крізь війну. Стрічку зняли на основі реальних подій, які відбувалися на сході України у 2014 році.

Картину створено компанією «Студія “Золоте Руно”» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі