Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Один з районів Києва визнали серед кращих у світі

Важливо

Район «Золоті ворота» в Києві посів 16-е місце з 49 в рейтингу кращих районів світу в 2021 році.

Про це повідомили в Time Out.

“Там, де колись був чудовий вхід до середньовічного Києва, тепер ви знайдете чарівний район, що випромінює енергію й творчість. Вулиці Рейтарська, Ярославів Вал, Стрілецька і Гончара в самому серці Старого Києва змінюються з метеоритного швидкістю. Територія навколо Золотих воріт зараз переповнена модними барами, стріт-артом, прихованими кафе, дизайнерськими бутиками та закладами, що викликають ностальгію. Нові відкриття, сильне почуття спільності з акцентом на збереження спадщини і нетрадиційні зелені насадження, такі як Сквер київських інтелігентів, – все це робить район «Золоті ворота» ідеальним місцем для знайомства з Києвом”, – ідеться в описі рейтингу.

Також Time Out запропонував маршрут для знайомства з районом: «Спробуйте яйця бенедикт в ресторані ZigZag, а потім випийте кави в стильному Kashtan Coffee, поруч з великою кліткою із трьома старими воронами, які чарували відвідувачів більше 15 років. Помилуйтеся хитромудрим будинком актора в неомавританському стилі і познайомтеся з культурою в галереї сучасного мистецтва The Naked Room. Завершіть коктейлем у «Косатці» на околиці кварталу».

До першої п’ятірки рейтингу кращих міських районів світу ввійшли: Нерребро в Коппенгагене (Данія), Андерсонвілл у Чикаго (США), Чонно Сам-га в Сеулі (Південна Корея), Лейт в Единбурзі (Шотландія) і Залізничний район у Вільнюсі (Литва).

Для створення рейтингу використовували думки 27 тисяч респондентів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі