Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ось такий музичний рекорд: у Львові спецкрамниця працює вже 100 років

Важливо

Львівську крамничку музичних інструментів «Трембіта» внесли до Книги рекордів України. Рекорд полягає у найтривалішому, понад сто років, незмінному місцеперебуванні магазину музичних інструментів.

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

“Епохи змінювалися – а традиція музичного салону залишалася непорушною. Понад 100 років у цій крамниці за незмінною адресою можна знайти все, що необхідно – як музикантам-початківцям, так і справжнім професіоналам”, – зауважила вона.

Так, рекорд крамниці полягає у найтривалішому, понад сто років, незмінному місцезнаходженні магазину музичних інструментів.

Саму кам’яницю за адресою Коперника, 5 завершили будувати в 1911 році. В її партері відкрили музичний магазин «Мелодія», який торгував різними музичними інструментами та грамофонами. У 1960-х роках крамницю, без зміни профілю діяльності, перейменували в «Трембіту». Ініціатори встановлення рекорду зібрали і подали всі документи, які підтверджують, що даний музичний магазин незмінно працює вже понад сотню років.

day.kyiv.ua

“Ми фіксуємо рекорд найтривалішого місцезнаходження магазину музичних інструментів на одному місці. Це унікальний факт для України, що магазин, спеціалізований саме на музичних інструментах, стільки часу, фактично понад 100 років, перебуває в центрі Львова на одній локації”, – сказав експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський.

day.kyiv.ua

Окрім сертифікату про внесення в Книгу рекордів України, також було вручено відзнаку і від міста. Адже магазин відтепер став ще однією цікавою локацією для туристів у Львові.

day.kyiv.ua

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі