Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«Гра в кальмара»: як корейський серіал підкорив увесь світ

Важливо

Нині корейський трилер посідає перше місце у рейтингу Netfliх у 90 країнах світу.

Про це згідно з даними Forbs повідомляє BitukMedia.

“Продаж білих кедів від фірми Vans зріс на 7800% після прем’єри нового хіта Netflix — серіалу «Гра в кальмара», де саме це взуття стало впізнаваним атрибутом персонажів”, – зауважили в Variety.

Цей серіал порівнюють з іншою південнокорейською драмою «Паразити», і недарма. В основі обох сюжетів — соціальна нерівність між бідними та багатими. У «Грі в кальмара» головний герой 40-річний Сонґ Джі-гун безнадійно застряг у боргах. Йому доводиться просити у своєї старенької матері гроші на подарунок дочці на день народження. І за декілька годин він успішно програє ці гроші на кінних перегонах. А потім намагається втекти від мафії, котрій заборгував.

Фінансове становище героя плачевне. Тому коли йому пропонують шанс виграти велику суму грошей, він погоджується, геть не розуміючи, на що саме. Від цієї миті він стає гравцем під номером 456. Опиняється в кімнаті разом з іншими 455 людьми. В кожного з них свою історія, та всіх об’єднує факт скрути. Правила гри, в якій вони беруть участь, прості: пройти шість випробувань і виграти величезний грошовий приз. Хто не справляється, вибуває. 

Спершу гравці потрапляють до великого дитячого майданчика. Перше випробування — гра «Зелене світло, червоне світло». Коли звучить команда «зелене світло», потрібно бігти вперед і якнайскоріше досягти фінішу. Коли кажуть «червоне світло» — завмерти. Хто ворухнеться, вибуває. Що може бути простіше, аніж зіграти в таку гру? Та вже під час випробування виявляється, що коли гравець вибуває — його пристрілюють. Програш — це смерть в буквальному сенсі слова. 

Момент, коли на дитячому майданчику безліч тіл, і навкруги розливається кров — надзвичайно сюрреалістичний. На тлі життєрадісних декорацій все насильство в серіалі виглядає особливо жорстоко. Концепцію ігор на виживання не раз використовували в кіно. Але щоразу дія переносилася в майбутнє, як в антиутопії «Голодні ігри». «Гра в кальмара» існує в реальному часі, від чого ще моторошніше, адже такі події набагато легше сприймаються, коли вони відділені від реальності.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі