П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На Алясці відбувся “Тиждень товстих ведмедів” – хто став фаворитом?

Важливо

Національний парк і заповідник Катмай на Алясці оголосив переможця щорічного конкурсу «Тиждень товстих ведмедів».

Про це повідомило пресслужба парку.

Головним суперником Отіса (конкурсанта під номером 480) був ведмідь Уолкер (номер 151), який отримав трохи більше як 44 тисяч голосів. За переможця проголосували понад 51 тисячу разів.

Співробітник організації explore.org, яка проводить прямі трансляції конкурсу, Майк Фітц розповів Mashable, що Отіс — не найтовстіший ведмідь у Катмаї. Набирати вагу перед зимою він почав пізніше всіх, але добре з цим впорався близько як за 7 тижні.

Отіс відносно старий ведмідь і у нього вже практично немає зубів. Через це тварині важко полювати, але вона вигадала ефективний спосіб. Під час риболовлі Отіс просто чекав, поки риба сама підпливе до нього.

“Коли здається, що Отіс ніби дрімає, чи не звертає ні на що увагу, він зосереджений на воді. Йому вдається зловити досить багато лосося”, — зазначили в explore.org.

У 2019 році, коли Отіс теж вигравав цей конкурс, натураліст Майк Фітц описував ведмедя як «майстра економії енергії».

“Він використовує своє терпіння і досвід, щоб отримати величезну вигоду в калоріях, витрачаючи при цьому мало енергії”, — сказав Фітц.

Як зазначає Mashable, за Отіса голосували, тому що він “показав світу, як виглядає наполегливість, в той час, коли вона так необхідна нам усім”.

Про конкурс

Нацпарк Катмай проводить конкурс найтовстішого ведмедя щоосені з 2014 року. Вибираючи фаворита, учасники голосування визначають вагу на око і навіть малюють схеми, щоб порівняти конкурсантів. У 2020 році переміг ведмідь, який важив 635 кілограмів.

Всього в заповіднику мешкає близько 2200 бурих ведмедів. Вгодованість дозволяє їм успішно провести зимову сплячку, коли тварини живуть лише за рахунок накопиченого жиру.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі