Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кіноісторія про одного з останніх народних художників України здобула престижну нагороду

Важливо

Переможцем Національного конкурсу Кінофестивалю Kharkiv MeetDocs стала стрічка «Земля Івана» режисера Андрія Лисецького.

Про це повідомила пресслужба конкурсу.

“Переможцем Національного конкурсу стала стрічка Ivan’s Land / Земля Івана режисера Андрія Лисецького. Стрічка розповідає про Івана Приходька, одного з останніх народних художників України”, – оголосили там.

Членами журі конкурсу виступили міжнародні експерти: Нільс Бьокамп, режисер, продюсер, шоуранер документальних фільмів, Бріджит О’ші, засновниця Асоціації документальних фільмів у Європі, членкиня консультативних рад B2B Doc та DMZ Docs, та Лукас Пітшайдер, режисер, засновник та керівник кінофестивалю Dolomitale Film Festival.

«Земля Івана» – дебютний фільм Андрія Лисецького, що розкриває душу народного майстра, художника-примітивіста Івана Приходька. Митець живе у невеличкій хатині в селі під Києвом, самостійно порається по господарству, вчителює у місцевій школі та весь вільний час малює. Його творчість – це протест проти нищення української культури. Його девіз – в гармонії ритмів воскресав. 

Напередодні  «Земля Івана» отримала нагороду «Найкращий фільм» у Національному конкурсі Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Фільм створений кінокомпанією МАГІКА ФІЛЬМ за підтримки ДержКіно України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі