П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До 2050 року McDonald’s позбудеться шкідливих для довкілля викидів: є конкретний план

Важливо

McDonald’s планує до середини ХХІ століття досягти вуглецевої нейтральності — тобто скоротити свої вуглецеві викиди так, щоб вони не завдавали шкоди довкіллю. Так компанія долучилася до ініціативи ООН «Race to Zero».

Про це компанія повідомила у своєму блозі.

“Компанія до 2030 року скоротить вуглецеві викиди на приблизно третину. Йдеться і про ланцюги постачання продукції, і про роботу ресторанів швидкого харчування, яких під брендом компанії працює майже 40 тисяч”, – заявила керівниця напрямку екологічної стійкості McDonald’s Дженні Макколог.

Для досягнення вуглецевої нейтральності компанія також приєдналася до ініціативи, яка передбачає суттєве зменшення викидів уже до 2030 року. Більш детальних кроків McDonald’s поки не наводить, але нагадав, що опікується питанням екологічності ще з 2011-го.

McDonald’s є одним із найбільших покупців яловичини — м’яса, під час виробництва якого утворюється багато шкідливих викидів. Близько 80% шкідливих викидів припадають саме на ланцюги постачання продукції, з якої потім роблять фастфуд.

«Real to Zero» — це ініціатива ООН із досягнення світом вуглецевої нейтральності до 2050 року. До ініціативи вже приєдналися 120 країн, 733 міста, 31 регіон світу, понад три тисячі компаній, 137 найбільших інвесторів світу й понад шістсот закладів вищої освіти.

За оцінками фахівців ООН, це єдиний спосіб сповільнити глобальне потепління так, щоб до 2100 року середня температура не зросла більше, ніж на 1.5°C. Це теоретично допустима норма, перевищення якої може призвести до зменшення врожайності рослин і, відповідно, до змін в екосистемах світу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі