Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пожертва на 500 млн… доз. США надасть вакцини бідним країнам

Важливо

США передадуть ще 500 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу біднішим країнам. Загалом у Білому домі вже пообіцяли пожертвувати 1,1 мільярда доз.

Про це повідомило The Washington Post.

“Це глобальна криза. Але ми знаємо, що щоб перемогти пандемію тут, нам потрібно перемогти її всюди. Я дав слово і дотримаюсь обіцянки, що США стануть арсеналом вакцини”, — сказав президент США Джо Байден під час виступу на сесії Генеральної асамблеї ООН.

США закуплять 500 мільйонів доз вакцини компаній Pfizer та BioNTech. Це вже не перша заява про такий обсяг препаратів: у червні Білий дім теж пообіцяв передати пів мільярда вакцин.

Як зазначило NBC News, такий крок — це відповідь Байдена на заклики до світових лідерів докладати більше зусиль для приборкання пандемії коронавірусу.

Таким чином кількість пожертвуваних Вашингтоном доз вакцини сягне 1,1 мільярда. З них 160 мільйонів уже передали іншим країнам. Частину допомоги отримала й Україна: зокрема, у липні нам передали 2 мільйони доз вакцини Moderna.

Ще 200 мільйонів препаратів США мають передати до кінця 2021 року. Решту 800 мільйонів мають надіслати до вересня 2022 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі