П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жодні регалії не мають ваги, якщо ви не вакциновані: у Нью-Йорку президенту Бразилії довелося їсти на вулиці

Важливо

Президент Бразилії Жаїр Болсонару прибув до Нью-Йорка, де його без щеплення не пускають до ресторанів та інших закладів.

Про це повідомило Reuters.

“Перед своїм від’їздом Болсонару вихвалявся, що ще не робив щеплення та заявив, що його імунна система достатньо сильна, щоб протистояти коронавірусу”, – розповіло видання.

На сесію ООН його пропустили, хоча прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на засіданні в понеділок, 20 вересня, все ж запитав, чи був він вакцинований. На що Болсонару відповів, що «поки ні».

reuters.com

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо звернувся до світових лідерів з проханням зробити щеплення перед відвідуванням сесії. Однак ніяких доказів імунізації від них не вимагали.

Спершу голова ООН Антоніо Гутерріш підтримав прохання влади Нью-Йорка, але сказав, що не може змусити дипломатів показати докази вакцинації чи не пустити на сесію. Зокрема, постійний представник Росії при ООН Василь Небензя заявляв, що це буде дискримінацією.

А президент 76-ї сесії Генасамблеї ООН Абдулла Шахід заявив минулого тижня, що для президентів, прем’єр-міністрів та дипломатів, які приїдуть на сесію, діятиме «система пошани».

Та попри правила на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку діють карантинні обмеження, тож у свою першу ніч у місті президенту Бразилії довелося їсти піцу на вулиці.

Втім, його прихильники розцінили це як невимушену «простоту» президента, який радий поїсти піцу біля готелю «Манхеттен», де він зупинився.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі