П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українці виграли в лотерею найдорожчий у світі укол для свого малюка та врятували йому життя

Важливо

Сім’я малюка Максима Антонишина з Тернополя виграла в лотерею укол Zolgensma за 2,3 мільйона доларів. Він допомагає зупинити прогрес спінально-м’язової атрофії.

Про це повідомило видання “Суспільне”.

“Сьогодні їй зателефонували та повідомили, що вони виграли в лотереї. Тепер чекатимуть, коли хлопчику зможуть ввести ін’єкцію. Це будуть робити в Києві. Частину грошей, які за цей час зібрали планують використати на реабілітацію сина, а решту віддадуть на благодійність”, – розповіло видання.

Як розповіла мати Максима, вони виграли укол у лотереї від виробника препарату. До цього родина брала участь у кожній акції збору коштів для хлопчика.

Батьки Максима дізналися про діагноз у жовтні 2020 року. Відтоді вони їздили на реабілітацію та збирали кошти на лікування. А після Нового року в родині вирішили зібрати кошти на укол Zolgensma, який є найдорожчим лікарським засобом у світі.

Зрештою, 16 вересня матері Максима зателефонували й повідомили про перемогу в лотереї. Ін’єкцію робитимуть у Києві. А зібрані кошти сім’я планує витратити на реабілітацію сина та благодійність.

Що таке СМА?

Спинна м’язова атрофія — рідкісна генетична хвороба, яка супроводжується атрофією м’язів. В Україні на неї хворіють понад 200 дітей. Лікування дуже дороге — лише один укол препаратом Zolgensma коштує понад 2 мільйони доларів, але він дає дитині шанс на життя.

Деякі країни Європи та США забезпечують хворих на СМА безплатним лікуванням. Натомість в Україні такої програми немає.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі