П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Влада знову обіцяє підвищити пенсію – Кабмін вже навіть ухвалив відповідне рішення

Важливо

З 1 жовтня 2022 року пенсіонери у віці 70-75 років будуть щомісяця отримувати додаткові виплати у сумі до 300 гривень.

Таке рішення уряд ухвалив 15 вересня на своєму засіданні.

“Це продовження системної політики Уряду у напрямку встановлення більш справедливих соціальних виплат”, — сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Тож, таке рішення стосуватиметься тих категорій громадян, пенсія яких є меншою від розміру середньої заробітної плати за 2020 рік.

Також з жовтня цього року пенсіонери віком 75-80 років почнуть отримувати доплати до 400 гривень, а з минулого року виплати по 500 гривень почали отримувати люди старше 80 років, нагадали в уряді.

Шмигаль розповів, що бюджет Пенсійного фонду у 2022 році планується на рівні 531 млрд грн, або +31 млрд грн до плану цьогоріч. У цю суму врахована також індексація пенсій з 1 березня — додаткові 28,2 млрд грн. 

У липні Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення виплат військовослужбовцям на пенсії, а також учасникам бойових дій, які втратили працездатність.

Прем’єр пояснював, що у 2017 році під час внесення змін до закону про індексацію грошових доходів населення не було врегульоване питання індексації пенсій для військових.

Через це зараз новопризначені пенсії та пенсії, призначені до 2018 року, відрізняються майже вдвічі. Власне, уряд саме й виправив цю ситуацію.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі